Huvudsida

Från Jakt
Hoppa till: navigering, sök

Jaktåret[redigera]

Jaktåret är Skitjakts wiki om hur Jaktåret ser ur. Jakt är så otroligt mycket mer än det som alla jaktmotståndare fokuserar på och det vill jag lyfta. Jakt är en livsstil där jägaren är nära med naturen. På Jaktåret skriver vi om vilka åtgärder som behöver göras, vad händer i markerna etc etc.
Som alla wikis så startar den långsamt och byggs på allt eftersom.

Bloggen Skitjakt[redigera]

Bloggen Skitjakt hittar du på skitjakt.nu
Där hittar du längre texter som gräver i fakta och fördomar om jakt, Mattias egna jaktberättelser och bemötande av jaktmotståndare, bland annat.

Podden Jaktkojan[redigera]

Podden Jaktkojan hittar du skitjakt.nu/podden
Jaktkojan har fokus på jakt, vapen, livet och allt som hör därtill. Målgruppen är nyutexaminerade jägare (17 000 per år) samt de lite mer ovana. Erfarna jägare skall också kunna hitta sitt samtidigt som materialet även vänder sig till de som är intresserade av jakt men inte tagit steget fullt ut än.

Syftet med Jaktkojan är att visa passionen och livsstilen. Kärleken till naturen och djuren. Allt handlar inte om skottet och jag vill visa hur mycket som ligger bakom själva jakten. Dessutom skall podden lyfta jakt så att det inte är någon obskyr halvhemlig aktivitet. Fler håller på med jakt än vad de flesta vet

Kurser och utbildningar[redigera]

Viltspårskolan[redigera]

Det kommer flera utbildningar allt eftersom. Gemensamt är att de tar vid där jägarexamen slutar.
Kursen Viltspårskolan är först ut och den hittar du här på wikin under just Viltspårskolan. Fokus ligger på att lära dig att spåra vilt utan hund.

Viltlockskolan[redigera]

Snart kommer även Viltlockskolan i kursform

Jägarskolan[redigera]

För alla som är nya som jägare - dvs precis tagit jägarexamen har vi Jägarskolan.
För de flesta är det helt omtumlande att vara ny jägare. Kläder skall köpas. Jaktmark skall hittas. Vapen behövs, vapenlicens skall sökas och bössorna är det viktigaste av allt. Var det någon som sa vapenskåp?
Det här är kursen för dig som vill göra smarta köp, kloka val och hitta genvägar så att du inte behöver sälja en njure eller två enbart för att kunna jaga.

Efter Skottet[redigera]

Efter skottet sig till nyblivna jägare (eller de som håller på att ta jägarexamen) där vi tar vid där jägarexamen slutar. Passa, sota, flå, hänga, möra, stycka, koka, grilla, salta, peppra, och att ta till vara på hela djuret!
Annat ovesntligt

MediaWiki har installerats utan problem.

Information om hur wiki-programvaran används finns i användarguiden.

Att komma igång[redigera]