Krav på dig som kursdeltagare

Från Jakt
Hoppa till: navigering, sök

För att kursen skall fungera bra så krävs det att deltagarna är aktiva och engagerade. Kursledarens roll är att agera moderator snarare än lärare.
Vad gäller din kunskapsnivå så behöver du inte vara fullfjädrad jägare eller professionell naturfotograf. Du behöver faktiskt inte ens vara jägare eller fotograf. Är du intresserad av vilka vilt vi har i de Svenska skogarna, vill lära dig att förstå dem och deras levnadsmiljö så är detta för dig! Det som krävs är att du vill lära dig mer och är redo att dela med dig av både erfarenheter och klantigheter.

Spåra vilt gör vi utomhus, så du förväntas klä dig passande efter väder. Viltet går sällan på vägar och stigar så vi kommer röra oss i tuff och obanad terräng.
Eftersom vi rör oss i skog och mark så är det alltid bra med kniv eller multiverktyg, första hjälpen och extra mat och vatten.
Saker som är bra att ha med sig är kompass, anteckningsmöjligheter och kamera/mobil så du kan fota. Vi kommer hitta olika fynd så några påsar eller liknande att samla dem i skadar inte.

Vi kommer ta oss nära vilt. Den som är respektlös mot viltet kommer först få en tydlig varning. Ytterligare varning efter detta betyder uteslutning från viltspår. Den som inte har respekten för och kärleken till viltet kommer åka ut från utbildningen.

Du får gärna tagga @skitjakt och #viltspårskolan på twitter och instagram under utbildningen. Platserna där vi är avslöjar vi däremot inte.

Tillbaka till Viltspårskolan