Viltspårskolan

Från Jakt
Hoppa till: navigering, sök

Kursen Viltspårskolan är ett initiativ för att lära alla att spåra vilt.
Du behöver inga förkunskaper, men det underlättar ju om du har viss artkunskap och kan skilja ett klövvilt från en hare och svartfåglar från grisar.

Viltspårskolan bedrivs i studiecirkelform vilket betyder att vi har en kursledare och kursdeltagera där alla kommer lära sig nya saker och få sina egna sanningar ifrågasatta. Viltspår är en aktiv utbildning där vi är utomhus på varje träff (förutom den första) och vi rör oss där viltet rör sig så du förväntas klä dig därefter.

Spårskolan bygger på att alla delar med sig och vi gläds åt framgångar och stöttar i motgångar. Jag ställer inte stora krav på dig som kursdeltagare förutom just detta.

Viltspårskolan är just nu på planeringsstadiet och kommer starta när planeringen är klar, oklart när :) Det som däremot är klart är att viltspårskolan kommer bygga på olika block som vi diskuterar och repeterar samt väver in i andra sammanhang. Exempel på block som jag vill ha med är:
- Viltspårskolan del 1

- Att röra sig tyst i skogen

- Olika spår

- Juridiken om att spåra

- Attityden som behövs vid spårning

- Det måste inte vara spårsnö

Studielitteraturen är inte bestämd (än) men det blir någon av dessa böcker i alla fall kombinerat med mina texter på skitjakt och annat bra material.

Som kursexamen kommer vi (troligen) ha en specialutflykt till en vildrik mark norr om stockholm. På marken finns älg, kron, dov, vildsvin, räv, grävling och en del fågel. Förutom småvilt då. Platsen håller vi hemlig före, under och efter kursen

Om Viltspårskolan GDPR